Pāriet uz galveno saturu
  • ATMATI
  • Par mums
  • Veikals
  • Receptes
  • Kontakti
  • Galerija
  • TEHNIKAS NOMA

Jēra gaļas gulaša zupa

23. septembris, 2020 pl. 19:12, Nav komentāru



Sastāvdaļas:
  • jēra lāpstiņas gabals / šķiņķa gabals 500g
  • 2 vidēji lielas paprikas (sagrieztas kubiciņos)
  • 2 vidēji lieli burkāni (sarīvēti)
  • 2 palieli kartupeļi (sagriezti kubiciņos)
  • 2 vidēji lieli sīpoli (sarīvēti vai smalki sagriezti)
  • 2 ķiploku daivas (plāni sagrieztas)
  • 1 bundža (400-500g) konservēto tomātu 
  • savā sulā (sagriezti gabalos)
  • 1 čili pipars ~1-2cm no tā 
  • 25g sviests
  • ~500ml sarkanvīns
  • ūdens (pēc vajadzības)
Garšvielas:
  • sāls (pēc garšas)
  • malti melnie pipari (pēc garšas)
  • ½ tējk malts ingvers
  • ½ tējk malts koriandrs
  • 1 tējk saldā paprikas garšviela
  • 1 tējk cukurs
  • Ar garšvielu daudzumiem var variēt.




Pagatavošana:

Gaļu atdala no kauliem un sagriež smalkākos gabalos. Katlā, kurā gatavosiet zupu izkausē sviestu, liek iekšā sagrieztos jēra gabaliņus. Kad gaļa kādas 20min cepusies, pieber visas garšvielas – lielu šķipsnu sāls, cukuru, ingveru, koriandru, saldo paprikas garšvielu, aso paprikas garšvielu (ja neizmanto čili piparu) un maltos melnos piparus. 

Pēc tam pievieno 500ml sarkanvīna un uz lēnas uguns karsē apmēram 20minūtes. Tad pievieno ūdeni, apmēram tik daudz, lai gaļa būtu nosegta. Uz lēnas uguns sutina kādu stundu, ik pa laikam apmaisot un pievienojot ūdeni, ja nepieciešams. 


Kamēr gaļa sautējas, sagriež dārzeņus. Kad gaļa jau stundu sautējusies, katla saturam pievieno sīpolus, ķiplokus, papriku un burkānus, turpina sautēt kādas 30min. 
Tad pieliek sagrieztus konservētos tomātus kopā ar visu sulu un pievieno ūdeni, ja zupa šķiet pārak bieza. Turpina vārīt uz lēnas uguns vēl 20min. Pēc 20min liek klāt kartupeļus, pielej vēl ūdeni, ja nepieciešams. Vāra līdz kartupeļi mīksti. Tad pagaršo vai sāls, cukurs un stiprums pietiekams. 

Zupa gatava! Var pievienot arī sakapātus lociņus, pēretsīļus vai koriandru. 

Oriģinālo recepti meklēt: 
http://zitinja.blogspot.com/2011/09/jera-galas-gulaszupa.html

Nav komentāru

Komentēt







Jaunākie ieraksti

  • Jēra gaļas plovs
    16. nov. 2020
  • Jēra gaļas gulaša zupa
    23. sep. 2020
  • Jēra aknu pastēte
    5. sep. 2020

Nosūti savu recepti mums

Ja Tev krājumos aizķērusies laba Jēra gaļas pagatavošanas recepte, padalies ar to un mēs to nopublicēsim. 

Sūti recepti uz: atmati@atmati.lv

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

  • Veikals
 SIA Atmati 40103577899
 LV 40103577899
 Juridiskā adrese: Kaivas iela 50/2-112c, Rīga, LV-1021
 Faktiskā adrese: Zīlēnu ferma, Madlienas pagasts, Ogres novads, LV-5045