Pāriet uz galveno saturu
  • ATMATI
  • Par mums
  • Veikals
  • Receptes
  • Kontakti
  • Galerija
  • TEHNIKAS NOMA

Jēra gaļas plovs

16. novembris, 2020 pl. 0:29, Nav komentāru


Sastāvdaļas: 
  • 600g jēra gaļas (lāpstiņa/šķiņķa gabals)
  • 2 vidēji lieli burkāni (sarīvēti)
  • 2 vidēji lieli sīpoli (parupji sagriezti)
  • 6 ķiploku daivas (plāni sagrieztas)
  • 1/2 puravs (sagriezts plānās ripās)
  • 1 čili pipars ~1-2cm no tā (ja patīk ass, var likt vairāk)
  • 1 krūze rīsu (Parboiled)
  • Sviests cepšanai
  • Eļļa cepšanai
  • Ūdens
Garšvielas:
  • sāls (pēc garšas)
  • malti melnie pipari (šķipsniņa)
  • 1/2 tējk. malts koriandrs
  • 1/2 tējk. malts ingvers
  • 1/2 tējk saldā paprikas garšviela
  • 1 lauru lapa
  • Gatavošanas laiks ~1h


Pagatavošana: 

Sākumā gaļu atdala no kauliem (ja izmantojiet lāpstiņu/šķiņķi ar kaulu) un sagriež smalkākos gabalos. Katlā, kurā gatavosiet plovu ielej eļļu, liek iekšā sagrieztos jēra gabaliņus. Kad gaļa apcepusies skaisti brūna, pieliek sviestu un katlā ber sagrieztos dārzeņus, kā arī visas garšvielas – lielu šķipsnu sāls, ingveru, koriandru, saldo paprikas garšvielu, aso paprikas garšvielu (ja neizmanto čili piparu), lauru lapu un maltos melnos piparus. Visu maisot apcep. Tad pievieno ūdeni, apmēram tik daudz, lai gaļa būtu nosegta (~500ml). Uz lēnas uguns sautē, kamēr gaļa mīksta, ik pa laikam apmaisot un pievienojot ūdeni, ja nepieciešams. Kad gaļa ir mīksta, katlā ber rīsus. Rīsu vajadzēs apmēram 1 tējas krūzi (tilpums ~350ml). Pieber krūzi pilnu ar rīsiem, un ieber sietā, rūpīgi noskalojot rīsus zem tekoša ūdens, tas neļaus rīsiem salipt. Kad rīsi noskaloti, pievieno tos gaļai un pielej 2 krūzes (tik lielas cik krūze, kurā bērāt rīsus) ar ūdeni. Pārliecinieties vai sāls/garšvielas ir īstajā daudzumā, ja nepieciešams papildiniet. Uzliek katlam vāku un ik pa laikam apmaisot uz lēnas uguns vāra līdz rīsi uzsūkuši visu ūdeni un ir mīksti, irdeni. Pārkaisiet ar sakapātu kinzu. Plovs ir gatavs! Labu apetīti! Pasniedziet kopā ar marinētu gurķi un kefīru


Nav komentāru

Komentēt







Jaunākie ieraksti

  • Jēra gaļas plovs
    16. nov. 2020
  • Jēra gaļas gulaša zupa
    23. sep. 2020
  • Jēra aknu pastēte
    5. sep. 2020

Nosūti savu recepti mums

Ja Tev krājumos aizķērusies laba Jēra gaļas pagatavošanas recepte, padalies ar to un mēs to nopublicēsim. 

Sūti recepti uz: atmati@atmati.lv

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

  • Veikals
 SIA Atmati 40103577899
 LV 40103577899
 Juridiskā adrese: Kaivas iela 50/2-112c, Rīga, LV-1021
 Faktiskā adrese: Zīlēnu ferma, Madlienas pagasts, Ogres novads, LV-5045